Om förskolan

Sunnanvindens Waldorfförskola är en förskola strax utanför Åkersberga, i det natursköna Flaxenvik i Österåkers kommun. Förskolan drivs av familjen Ershytt-Claësson, som tillsammans har flera decenniers erfarenhet av både arbete i förskola och skola i olika former.

Sunnanvindens förskola åkersberga och vår katt

Vår katt Ossian gottar sig i kvällssolen utanför förskolan!

Lite kort om förskolan

Själva förskolan är en gammal timmerbyggnad från Norrland som fraktades hit i början av 1950-talet. Nu är den sammanbyggd med en större timmerbyggnad. Förutom förskolegården där barnen på förskolan ofta leker, finns en äng precis utanför där vi brukar hålla får om sommarhalvåret. Att sköta får och katter är ett naturligt inslag i verksamheten. Den direkta närheten till både vattnet och skogen, gör att barnen vistas ute mycket. Kontinuerligt finns det också återkommande pedagogiska inslag som äger rum inomhus, såsom målning, bakning, dramalek, tovning, modellering med bivax mm.

För mer information om vår förskola, fortsätt att läsa på denna hemsida. Och tveka inte att kontakta oss för att få en personlig rundvisning eller om du bara vill ha svar på en enskild fråga!

Förskola Åkersberga - Sunnanvindens waldorfförskola

Så här ser förskolans byggnad ut. Fotot är taget från ängen nedanför där våra får bor och betar.

Annonser